A Hidroxi(l) apatit fontossága.

Szerencsére a fogkrémgyártók is rájöttek ennek fontosságára és beépítették a fogkrémek hatóanyagai közé ezt a fontos alkotóelemet.

Speciális fogkrém a fogzománc felszínének javítására. Hidroxiapatit (a fog fő összetevője) tartalma révén ápolja és remineralizálja a fogzománcot, ezáltal kijavítja a sérüléseket a fog felszínén.  A fogfelület simább és ellenállóbb lesz. Az egészséges, fehér fogakért.

A csontok és a fogak fő komponense a hidroxi(l)-apatit. A fogakban előforduló 2 fő formája a hidroxi(l)-apatit Ca10(PO4)6(OH)2 és a fluoro-apatit Ca10(PO4)6(F)2. A fluoroapatitban a hidroxil ion kicserélődik fluorid ionra, ezáltal a zománc a savas behatásokra ellenállóbbá válik. (Ebben segít a fogkrémekben található fluorid ion.) 

Sokféle fogkrém van a piacon, ezért nem árt szakembert megkérdezni, hogy a nekünk megfelelő fogkrémet válasszuk.A  fogmosás után használjunk kiegészítésnek szájöblítőt, is .amiből szintén sok gyártótól sokféle hatóanyagot tartalmazó termék kapható.

A timolt, mentolt, eukaliptolt vagy az antiszeptikus hatású klórhexidint tartalmazó szerek gátolják a plakk kialakulását és a káros baktériumok elszaporodását,ami szintén nagyon hasznos a szánk megfelelő flórájának kialakulásában.De mielőtt bárki túlzásba vinné ezek használatát, vagy csak ezektől remélné a fogai megőrzését, beszéljen a fogorvosával,vegye igénybe szájhigiénés kezelésünket,FOGWELLNESS programunkat szívből ajánljuk.heart

A kétes forrásból beszerezhető termékektől viszont óvakodjunk..

                                      

Érdekes videó- hidroxiapatit közelről:

https://www.facebook.com/watch/?v=884867638318617

Hidroxi(l) apatit
Címkék: 
Fogwellness